Produktová řada Eskimo-3

PŘÍPRAVKY S RYBÍM OLEJEM ESKIMO-3


Švédská řada Eskimo-3 je výsledkem desítek let vědeckého výzkumu. Tato značka je důvěryhodným hráčem na trhu již více než 20 let a její účinnost je podložena mnoha vědeckými studiemi a klinickou dokumentací*.

Přírodní: certifikovaný původ surovin z volně žijícího rybolovu, certifikace Friend of the Sea.
Účinné: vysoký obsah omega-3 mastných kyselin
Stabilní: nežlukne déle než 6 měsíců
Čisté: bez škodlivých karcinogenních látek.
Bezpečné: nejnižší hodnota PV Totox (1,27)
Vhodné pro maminky s dětmi: doporučujeme těhotným ženám a kojícím matkám.
Certifikované: s licencí od Národního lékárnického institutu.
Free: mohou konzumovat lidé s intolerancí laktózy a intolerancí lepku.

 

SPECIFIKACE:

PROČ SI VYBRAT RYBÍ OLEJ ESKIMO-3?

✔ Protože je nezbytný pro normální fungování imunitního systému.

✔Protože má příznivý vliv na funkci očního nervu, mozku a nervových buněk.

✔Protože zvyšuje mentální potenciál a kognitivní výkon, tj. zlepšuje paměť, koncentraci a reakční dobu.

✔Chrání stěny cév před aterosklerózou.

✔Pomáhá při léčbě zánětlivých onemocnění, jako jsou kloubní problémy, astma a alergie.

✔Pomáhá předcházet vzniku kardiovaskulárních onemocnění a srdeční arytmie.

✔Snižuje riziko opětovného infarktu.

✔Snižuje riziko vzniku krevních sraženin tím, že inhibuje faktory srážení krve, prodlužuje dobu srážení, inhibuje agregaci krevních destiček a snižuje viskozitu krve.

✔Pomáhá léčit a vyléčit příznaky kožních onemocnění, jako je ekzém, lupénka, atopická dermatitida a vypadávání vlasů.

✔Snižuje hladiny vazokonstrikčních látek tromboxanu a leukotrienu, které vyvolávají zánětlivé reakce, a zvyšuje hladiny vazodilatačního prostacyklinu.

 

 Omega-3 vyvolává v našem těle příznivé změny na buněčné úrovni. To znamená, že můžeme pociťovat pozitivní účinky v orgánech a částech těla, které nejsou přímo propojeny. Patří mezi ně srdce, cévy, klouby, kůže a oči.

 

 

V JAKÝCH PŘÍPADECH SE DOPORUČUJE?

Pro prevenci:

Doporučuje se i bez specifických zdravotních problémů, protože výzkum prokázal, že účinně snižuje riziko vzniku mnoha chronických onemocnění.

Při zdravotních problémech:

  • Při kardiovaskulárních onemocněních: k prevenci poruch srdečního rytmu, srdečních záchvatů, ke snížení rizika srdečních záchvatů, k prevenci vzniku krevních sraženin, k prevenci aterosklerózy, k léčbě vysokého krevního tlaku, k léčbě vysoké hladiny cholesterolu.
  • Na kožní problémy: prevence a doplňková léčba suché kůže, ekzémů, lupénky, atopické dermatitidy, vypadávání vlasů. Při kožních problémech lze kromě vnitřní aplikace rybí olej aplikovat lokálně na postižené místo.
    Další léčba artritidy.
  • Pro zmírnění astmatických a alergických příznaků, jako doplňková léčba.
  • Pro zmírnění příznaků stresu, úzkosti, deprese, jako doplňková léčba.
  • Během těhotenství a kojení.

 

Z ČEHO SE SKLÁDÁ?

Mořský rybí olej

Všechny výrobky řady Eskimo obsahují olej z volně žijících, studenovodních a hlubokomořských ryb. Při extrakci věnuje výrobce zvláštní pozornost kvalitě, a proto tyto rybí oleje obsahují 38 % EPA a DHA mastných kyselin, což je nejvyšší koncentrace EPA a DHA, jaké může přírodní rybí olej dosáhnout.

Díky speciálnímu a přesnému procesu čištění je rybí olej zaručeně bez karcinogenních a zdraví škodlivých látek a bez jakýchkoli chemických zásahů, takže se v kapslích a lahvičkách používá 100% čistý a přírodní olej.

Přírodní směs vitaminu E

Procesem čištění se totiž nevyhnutelně ztrácí část přírodních antioxidantů obsažených v rybím oleji. Aby se jejich účinek nahradil a posílila se tak stabilita výrobku, přidává se do oleje směs přírodních antioxidantů.

Tato speciální, zcela přírodní směs se nazývá PUFANOX® a je jedinečná tím, že obsahuje optimální poměr alfa, delta a gama tokoferolů. Díky této směsi je výrobek mimořádně stabilní, což znamená, že zaručeně nezpůsobuje peroxidaci lipidů po dobu 200 dnů od otevření, tj. po konzumaci nežlukne ani v lahvi, ani v těle.

 

O ZNAČCE

Skandinávský rybí olej Eskimo-3 byl poprvé prodán v roce 1988 a nyní jej sbírají miliony lidí ve 20 zemích. Specialitou této značky je, že se vyrábí z ryb ulovených v co nejméně znečištěných vodách. Bezkonkurenční čistota, mimořádná stabilita, účinnost a bezpečnost!

Její hlubokomořské, certifikované suroviny ulovené ve volné přírodě jsou garantovány certifikací Friend of the Sea. Veškeré kontaminující nebo zdraví škodlivé látky (rtuť, olovo, DDT, dioxiny, karcinogeny atd.) jsou z přípravku odstraněny pomocí nejúčinnější dostupné technologie, což vede k vynikající hodnotě čistoty!

Během procesu čištění může dojít ke ztrátě důležitých antioxidantů, které je třeba obnovit, protože jsou nesmírně důležité pro bezpečnost a účinnost rybího oleje!

Základem účinnosti je stabilita vůči kyslíku díky anitoxidantům obsaženým v rybách a přidanému přírodnímu vitaminu E (alfa, delta a gama tokoferol). Obnova přírodních anitoxidantů se provádí v laboratorních podmínkách v továrně ve Švédsku na základě technologie vyvinuté výrobcem.

Díky tomu má rybí olej Eskimo nejlepší hodnotu stability na současném trhu! Dnes je to jediná řada produktů omega-3, která po otevření neprošla expirací déle než 6 měsíců.

Laboratorní testy stability a čistoty v 7 zemích potvrdily, že produkty Eskimo-3 jsou nejstabilnější a nejčistší na současném trhu! Tyto výsledky jsou také důvodem, proč je tato značka v Maďarsku doporučována právě nastávajícím a čerstvým matkám.

Produkty Eskimo-3 byly intenzivně testovány více než 20 let. Při těchto testech se sledují změny struktury mastných kyselin, krevních lipidů, hodnoty krevního tlaku, funkce ledvin a jater, peroxidace lipidů a zánětlivých faktorů.

Během této doby nebyly pozorovány žádné vedlejší účinky, a to především díky mimořádně vysoké stabilitě složení rybího oleje, která dokonale kompenzuje zvýšenou peroxidaci lipidů.

Výsledky výzkumu přípravku Eskimo-3 byly publikovány ve 119 vědeckých publikacích na základě 20 klinických studií a 5 doktorských prací a vynesly přípravku Eskimo-3 titul nejbezpečnějšího rybího oleje současnosti!

Produkty Eskimo-3 jsou k dispozici jak ve formě oleje, tak ve formě kapslí. 

 mceclip1-5

PROČ JE PRO NÁS DŮLEŽITÝ RYBÍ TUK?

V následujícím textu jsou shromážděna nejdůležitější fakta o rybích olejích omega-3 se zvláštním zaměřením na jejich účinky na lidský organismus.

Co byste měli vědět o rybím tuku obecně?

Rostlinné potraviny neobsahují omega-3 EPA a DHA, které se nacházejí v řasách, rybách a rybím tuku.
Pro zajištění správného poměru omega-3 a omega-6 je vhodné konzumovat rybí olej, protože neobsahuje tuky omega-6.
Ideálním zdrojem omega-3 jsou studenovodní hlubinné ryby z volně žijících ryb, které obsahují 38 % omega-3 mastných kyselin EPA a DHA.
Kvalita rybího oleje je dána jeho čistotou, stabilitou a absencí vedlejších účinků.
Výroba rybího tuku je delikátní a složitý proces, protože ryby kromě omega-3 tuků obsahují také důležité ochranné látky, které se při tomto procesu mohou ztratit. Účinnost a bezpečnost přípravku tedy závisí také na výrobním procesu.
Bezpečnost rybího oleje je zaručena jeho čistotou, která je výsledkem toho, že výrobní proces je očištěn od znečišťujících látek a karcinogenů.
Účinnost rybího oleje závisí na stabilitě přípravku.
Stabilita rybího oleje je založena na mechanismu působení přirozených antioxidantů chránících buňky a přírodního vitaminu E (gama-, delta- a alfa-tokoferol) obsažených v rybím oleji. Nedostatek antioxidantů chránících buňky a nedostatečné množství vitaminu E může výrazně snížit účinnost přípravku!
Vědecká, klinická dokumentace rybího oleje poskytuje lékařské důkazy o účinnosti a bezpečnosti produktu.

Proč potřebujeme omega-3 mastné kyseliny?

Omega-3 mastné kyseliny byly v lidské stravě přítomny odjakživa, ale teprve v posledních desetiletích byl uznán jejich význam pro udržení správné funkce organismu, zachování zdraví a léčbu nemocí.

Polynenasycené mastné kyseliny omega-3 se nazývají esenciální mastné kyseliny, což v lékařském jazyce znamená, že jsou nezbytné pro zdravý život!

Stejně jako vitamíny si ani omega-3 mastné kyseliny nedokáže tělo samo vyrobit, takže je můžeme získat pouze z potravy.

Kvůli nevyvážené stravě přijímáme velmi málo tuků omega-3, zatímco naše strava obsahuje velké množství živočišných tuků omega-6 a hydrogenovaných rostlinných olejů. Proto je důležité doplňovat stravu o omega-3!

Nedostatek omega-3 a nezdravý poměr omega-3 a omega-6 může být příčinou mnoha nemocí v našem těle. Ideální poměr je 1:1 až 1:5, zatímco dnes se poměr omega-3 a omega-6 pohybuje mezi 1:25 a 1:30.

Důvodem je to, že pro tělo nezbytné polynenasycené mastné kyseliny omega-3 EPA a DHA se nacházejí především v mase studenovodních hlubokomořských ryb, kterých konzumujeme velmi málo.

V našich domácích podmínkách je nejjednodušším způsobem, jak doplnit omega-3, které naše tělo potřebuje, užívání rybího oleje.

 

Jak omega-3 pomáhá našemu tělu fungovat a zůstat zdravé?

Omega-3 mastné kyseliny mají v našem těle dvě zásadní úlohy:

  1. jsou obsaženy ve všech našich buňkách a jsou důležitými stavebními prvky těla.
  2. Jsou zdrojem eikosanoidních hormonů, které hrají důležitou roli v regulaci krevního tlaku a imunitního systému.

Omega-3 se podílí na funkci buněk tím, že se zabudovává do buněčné membrány a činí ji pružnější, čímž napomáhá zdravému fungování všech orgánových systémů.

Konzumace omega-3 mastných kyselin zlepšuje elasticitu buněčných membrán, a tím napomáhá mnoha buněčným procesům, jako je aktivita enzymů a receptorů, tok iontů atd. Tyto základní buněčné procesy jsou nesmírně důležité pro zdravé fungování našeho těla!

Omega-3 má příznivý vliv na funkci oční sítnice a mozkových a nervových buněk, zlepšuje paměť a koncentraci! Je také nezbytný pro normální fungování imunitního systému.

Chrání cévní stěny před aterosklerózou, čímž zajišťuje zdravý krevní oběh.

Pomáhá také při hojení zánětlivých onemocnění (např. artritidy).

Má také mnoho dalších příznivých účinků na tělo prostřednictvím krevního oběhu. Hraje důležitou roli v prevenci kardiovaskulárních onemocnění a arytmie. Snižuje riziko nového srdečního infarktu. Omega-3 snižuje riziko vzniku krevní sraženiny tím, že inhibuje faktory srážení krve:

  • prodloužení doby srážení
  • inhibice agregace krevních destiček
  • snížení viskozity krve.
  • může se také používat k prevenci a doplňkové léčbě lehčích forem kožních onemocnění (např. ekzémů, lupénky, vypadávání vlasů atd.).

Skutečnost, že konzumace omega-3 vyvolává příznivé změny ve všech buňkách těla, vysvětluje, proč se pozitivní účinky projevují i v mnoha orgánech a částech těla, které spolu přímo nesouvisejí. Patří mezi ně srdce, cévy, klouby, kůže a oči.

 

Eskimo-3 rybí olej 105ml

Eskimo-3 rybí olej kapsle 105 kusů

 

PRO KOHO JE URČENÉ?


Omega-3 mastné kyseliny jsou nezbytnou součástí našeho organismu, která pozitivně ovlivňuje fungování našeho těla od fetálního věku až po stáří. V některých životních obdobích je však dostatečný příjem omega-3 velmi důležitý. Ty byly sestaveny a podrobně popsány níže. 

 

1. PRO TĚHOTNÉ ŽENY

Narození dítěte je v každé rodině výjimečnou událostí. Vzrušení z očekávání a případné obavy jsou do značné míry ovlivněny zdravotním stavem matky a vývojem plodu.

Proto je důležité pečlivě vybírat a zařazovat do jídelníčku těhotných žen živiny, které jsou nezbytné pro zdraví těhotné ženy a normální vývoj plodu.

Těhotné ženy musí během těhotenství konzumovat dostatečné množství omega-3 nenasycených mastných kyselin, aby poskytly optimální živiny pro optimální vývoj mozku a nervového systému dítěte. Vysoký příjem omega-3 se doporučuje zejména v posledním trimestru těhotenství, protože v tomto období se nejvíce vyvíjí mozek a nervový systém plodu.

Užívání rybího oleje omega-3 od 30. týdne těhotenství může díky normalizaci poměru omega-3/omega-6 snížit riziko předčasného porodu o 40-50 %, prodloužit délku těhotenství a zvýšit hmotnost nenarozeného dítěte.

Zlepšením placentárního oběhu také pomáhá dítěti růst. Existuje mnoho důkazů, že normální hladina omega-3 může snížit preeklampsii (vysoký krevní tlak, otoky, proteinurii) během těhotenství a také snížit riziko poporodní deprese.

Není většího štěstí, než když se vaše dítě narodí zdravé a včas po bezproblémovém těhotenství. Bylo vědecky prokázáno, že těhotné ženy, jejichž denní příjem omega-3 DHA činil v době těhotenství 1100 mg (+ 800 mg omega-3 EPA), měly děti, které dosahovaly lepších výsledků v kognitivních testech a také lepších výsledků než jejich vrstevníci v IQ testech až do věku 4 let.

Existují také vědecké důkazy, že děti, jejichž matky během těhotenství konzumovaly více omega-3 DHA, měly vyrovnanější spánkový režim. Ženy, které během těhotenství konzumovaly rybí olej s obsahem omega-3 EPA a DHA, měly navíc děti se silnějším imunitním systémem a nižším výskytem alergií.

VLIV PŘÍPRAVKU ESKIMO-3 NA ZDRAVÍ MATEK:

  • pozitivně ovlivňuje placentární cirkulaci
  • napomáhá vývoji mléčných žláz
  • hraje významnou roli při udržování zdraví
  • má posilující účinek na imunitní systém
  • pomáhá předcházet poporodním depresím

 Rybí oleje Eskimo-3 jsou díky své mimořádné čistotě bezpečné pro konzumaci během celého času těhotenství!

 VLIV ESKIMO-3 NA VÝVOJ PLODU:

  • nezbytné pro vývoj mozku a centrální nervové soustavy
  • má pozitivní vliv na vývoj oční nervové membrány, a tím i na ostrost vidění.
  • vyšuje hmotnost nenarozeného dítěte
  • snižuje riziko předčasného porodu
  • snižuje riziko vzniku některých typů cukrovky

DLOUHODOBÉ ÚČINKY OMEGA-3 UŽÍVANÝCH BĚHEM TĚHOTENSTVÍ NA VÝVOJ DÍTĚTE:

  • zvyšuje duševní výkonnost dítěte
  • napomáhá rozvoji smyslové inteligence
  • Zlepšuje spánkovou rovnováhu a spánkový režim
  • silnější imunitní systém
  • lepší odolnost vůči alergiím

 

 

Eskimo-3 a poporodní deprese

Během těhotenství může vysoký příjem omega-3 DHA kromě toho, že pomáhá vývoji mozku dítěte, také pomoci předcházet poporodním depresím.

Bylo zjištěno, že matky s poporodní depresí mají nižší hladiny omega-3 v krvi a nižší hladiny DHA v mateřském mléce než matky bez deprese.

Hladina DHA u matky může během těhotenství klesnout až o polovinu a do 6. měsíce po otěhotnění se může ještě zhoršit, protože tělo dítěte potřebuje pro zdravý vývoj polynenasycené mastné kyseliny omega-3, které mu dodává kojící matka.

Nastávající matky proto potřebují zejména doplňky omega-3 EPA a DHA.

 

 

2. PRO KOJÍCÍ MAMINKY

VLIV PŘÍPRAVKU ESKIMO-3 NA VÝVOJ DÍTĚTE:


Pro kojené děti je jediným zdrojem živin mateřské mléko. Proto je důležité doplnit stravu kojících matek o doplněk s obsahem omega-3 DHA, který rovněž zvyšuje obsah DHA v mateřském mléce.

Omega-3 DHA:

  • je zásadní pro vývoj mozku a centrální nervové soustavy, čímž napomáhá rozvoji smyslové inteligence.
  • má pozitivní vliv na vývoj oční sítnice, a tím i na ostrost vidění.
  • zvyšuje duševní výkonnost dítěte, což vede k vyrovnanějšímu a klidnějšímu spánku.
  • posiluje imunitní systém a zvyšuje tak odolnost vůči alergiím.
  • snižuje riziko vzniku některých typů cukrovky

Eskimo-3 lze bezpečně používat i během kojení!

 

Omega-3 a těhotné ženy

Omega-3 DHA je pro tělo nezbytnou živinou. Tato vícenenasycená mastná kyselina omega-3 je základem pro optimální funkci a vývoj nervových buněk (schopnost učení, paměť), jakož i pro rozvoj a udržení zrakové ostrosti.

Hlubokomořské ryby jsou základním zdrojem omega-3 DHA, ale vzhledem k tomu, že spotřeba ryb u nás je velmi nízká, je i koncentrace omega-3 DHA v mateřském mléce nízká. Příjem omega-3 je však ve stravě těhotných žen velmi důležitý, protože dítě je může přijímat pouze prostřednictvím mateřského mléka.

Je důležité si uvědomit, že omega-3 LNA (kyselina alfa-linolenová), která se vyskytuje především v rostlinách (lněný olej, řepkový olej, vlašské ořechy atd.), se během metabolických procesů v těle přeměňuje na omega-3 DHA ve velmi malém množství nebo vůbec, takže je vhodné zařadit do stravy místo rostlinných omega-3 živočišné omega-3, pokud tomu není jinak ve formě doplňku stravy.

Výzkum ukázal, že u matek, které měly nízkou hladinu omega-3 DHA v mateřském mléce a konzumovaly 11 000 mg omega-3 LNA po dobu 4 týdnů, nedošlo ke změně hladiny omega-3 DHA. Lze tedy říci, že samotný celkový příjem omega-3 (LNA, DHA, EPA) nemusí nutně ovlivnit obsah omega-3 DHA v mateřském mléce, a proto matky potřebují přímý příjem DHA, který mohou zajistit přípravky s rybím tukem nebo pravidelnou konzumací mořských ryb.

KOLIK OMEGA-3 DHA BYCH MĚLA UŽÍVAT PŘI KOJENÍ?

I při malém přímém příjmu omega-3 DHA dochází k výraznému a rychle patrnému zvýšení DHA v mateřském mléce.

S 300 mg omega-3 DHA denně během kojení se hladina DHA v mateřském mléce zvýší na 0,39 %, což je již více než 0,35 %, kdy výzkum zjistil lepší duševní a zrakový vývoj a výsledky u zkoumaných dětí.

Konzumace 200 mg omega-3 DHA denně po dobu 4 měsíců zvýšila obsah DHA ve fosfolipidech krevní plazmy a děti dosáhly lepších výsledků v hodnocení BPD (Bayleyho index psychomotorického vývoje) ve věku 30 měsíců.

Další výzkumy prokázaly pozitivní souvislost mezi vysokým obsahem omega-3 DHA v mateřském mléce a vývojem zraku u dětí.

Norská studie ukázala, že děti, jejichž matky užívaly 1 183 mg omega-3 DHA a 803 mg omega-3 EPA denně po dobu 3 měsíců po porodu (po stejném příjmu od 18. týdne těhotenství), měly lepší mentální vývoj a vyšší inteligenci než jejich vrstevníci ve věku 4 let.

Několik studií prokázalo, že děti, jejichž matky během kojení konzumovaly rybí tuk s obsahem EPA a DHA, měly ve 4 měsících věku lepší zrakovou ostrost díky vyššímu obsahu omega-3 nenasycených mastných kyselin v červených krvinkách ve srovnání s dětmi, jejichž matky během kojení konzumovaly stravu s nedostatkem omega-3 EPA a DHA.

Eskimo-3 rybí olej 105ml

Eskimo-3 rybí olej kapsle 105 kusů

 

Omega-3 a děti

Pro děti vyrůstající na mateřském mléce je mateřské mléko jediným zdrojem živin (včetně omega-3 DHA) pro růst a vývoj, a proto je jeho složení tak důležité.

Omega-3 DHA je pro dětský organismus nezbytnou živinou. Tato vícenenasycená mastná kyselina omega-3 je základem pro optimální funkci nervových buněk (schopnost učení, paměť) a pro rozvoj a udržení zrakové ostrosti. Omega-3 DHA je také nezbytná pro normální fungování mozku a zrakového nervu (oční sítnice).

V roce 2005 Fleith a Clandinin ve své studii prokázali, že vyvíjející se dětský organismus potřebuje polynenasycené mastné kyseliny omega-3 a že hladina DHA v mateřském mléce je v ideálním případě 0,4 %. Dostatečná hladina omega-3 byla spojena s lepším mentálním a zrakovým vývojem u zkoumaných dětí.

Výzkum ukázal, že děti krmené kojeneckou výživou s 0,36 % omega-3 DHA (ve srovnání s tradiční rostlinnou výživou s omega-3 LNA) dosahovaly lepších výsledků v různých testech měřících mentální vývoj (MDI - Mental Development Index). Tyto testy měřily celkový duševní vývoj dětí. Příklady zahrnují vnímání, paměť, řešení problémů, zvuk, abstraktní myšlení a základy matematiky.

Výzkum s použitím kojenecké výživy obsahující 0,36 % omega-3 DHA ukázal, že se u dětí ve 12měsíční studii výrazně zlepšil zrak, ostrost vidění a vnímání světla. Hodnocení bylo provedeno pomocí testu Sweep Visual Evoked Potential (SVEP), který testuje vidění pomocí změn mozkových vln.

Částečně díky těmto výsledkům se v Severní Americe a ve zbytku světa prodává stále více kojenecké výživy s omega-3 DHA!

Další studie zkoumaly vliv vysokých a nízkých hladin omega-3 DHA na vývoj zraku a neurologický vývoj kojených dětí. Změny byly sledovány na základě dotazníků BPD (Bayleyho index psychomotorického vývoje). Test BPD měří vývoj různých dovedností dětí, včetně mentálních a motorických (ovládání těla, svalová koordinace, obratnost, zručnost prstů a schopnost rozpoznávat předměty podle hmatu).

Děti, které od 4. měsíce věku konzumovaly mateřské mléko obsahující 0,35 % omega-3 DHA (denní příjem omega-3 DHA pro kojence byl 200 mg), měly ve srovnání s dětmi, které konzumovaly mateřské mléko obsahující 0,20 % DHA, ve 30 měsících věku výrazně lepší výsledky v testech BPD. (Obrázek 1)

Děti, které konzumovaly mateřské mléko bohaté na omega-3 DHA (0,35 %), dosáhly ve 30 měsících o 8,4 bodu vyššího skóre v testu BPD (Bayleyho index psychomotorického vývoje). Tento rozdíl 8,4 bodu byl v průměru o 8 % vyšší u dětí, které konzumovaly mateřské mléko s nízkým obsahem omega-3 DHA.

Pozitivní účinky omega-3 DHA na vývoj dětí zkoumalo i několik dalších studií, které zdůrazňovaly jejich pozitivní účinky v období 12 měsíců po narození.

 

3. PRO DOSPĚLÉ

Doplňky stravy Eskimo-3 Swedish s rybím olejem pro dospělé jsou účinným a bezpečným zdrojem omega-3 pro dospělé již od 12 let. Díky certifikované surovině z volně lovených ryb mají nejvyšší podíl EPA-DHA, kterého může přírodní rybí olej dosáhnout.

KDY SE DOPORUČUJE RYBÍ OLEJ ESKIMO-3?

  • Je nezbytný pro normální fungování imunitního systému.
  • Příznivě působí na buňky zrakového nervu mozku a nervové buňky oka.
  • Zvyšuje mentální potenciál a kognitivní výkon: paměť, koncentraci, reakční dobu.
  • Chrání stěny cév před aterosklerózou.
  • Pomáhá při léčbě zánětlivých onemocnění: kloubní potíže, astma, alergie.
  • Pomáhá předcházet vzniku kardiovaskulárních onemocnění a srdeční arytmie.
  • Snižuje riziko infarktu.
  • Snižuje riziko vzniku krevní sraženiny tím, že inhibuje faktory podporující srážení krve:
  • Prodloužení doby srážení krve.
  • Inhibuje agregaci krevních destiček.
  • Snížení viskozity krve

 

  • Pomáhá při léčbě různých kožních onemocnění, jako je ekzém, lupénka, atopická dermatitida, vypadávání vlasů.
  • Snižuje hladinu tromboxanu a leukotrienu, které jsou škodlivé, a zvyšuje hladinu prostacyklinu, který je prospěšný.
  • Pomáhá snižovat nadbytek omega-6 v těle, čímž zmírňuje příznaky onemocnění (např. kardiovaskulární onemocnění, srdeční arytmie, zánětlivá onemocnění, problémy s imunitním systémem atd.).
  • Pomáhá našemu tělu udržovat zdravou funkci buněk.

Omega-3 vyvolává v našem těle příznivé změny na buněčné úrovni. Díky tomu můžeme pociťovat pozitivní účinky i v orgánech a částech těla, které s nimi nejsou přímo propojeny. Patří mezi ně srdce, cévy, klouby, kůže a oči.

 

OMEGA-3 A DOSPĚLÍ

V roce 1999 bylo na konferenci NIH v Marylandu vydáno následující doporučení pro příjem omega-3 DHA a EPA:

Při stravě založené na energetickém příjmu 2000 kcal by měly omega-3 mastné kyseliny DHA a EPA tvořit alespoň 0,3 % energetického příjmu dospělých. Toto doporučení odpovídá dennímu příjmu 220 mg omega-3 EPA a 220 mg omega-3 DHA.

Zatímco o pozitivních účincích omega-3 EPA a DHA na mentální a zrakový vývoj dětí bylo provedeno mnoho výzkumů, u dospělých bylo provedeno méně studií.

Většina výzkumů a klinických studií byla provedena na nervovém systému u dospělých, kteří z nějakého důvodu potřebovali psychiatrickou léčbu. V roce 2005 byla v Itálii publikována klinická studie, která zkoumala účinky omega-3 EPA a DHA na kognitivní výkon (poznávání (vědomí, myšlení, učení, vnímání a úsudek) u zdravých dospělých osob v průměrném věku 33 let.

Ve studii byly sledovány změny v kognitivních funkcích po dobu 35 dnů s denním příjmem 800 mg DHA a 1600 mg EPA pomocí analýzy profilu nálady (POMS). Analýza POMS ukázala jasné zvýšení energie a duševního potenciálu, zatímco ostatní projevy nálady (hněv, obavy, úzkost, únava, letargie, deprese, nesoustředěnost) se snížily. Výsledky prezentované v této klinické studii ukázaly možnost zvýšení kognitivní výkonnosti u zdravých dospělých osob přirozenou stimulací činnosti centrálního nervového systému. Pozoruhodné je, že celkový denní příjem DHA a EPA byl 2400 mg, což několikanásobně převyšuje doporučený příjem na konferenci v Bethesdě a průměrný příjem v Severní Americe.

 

4. PRO SENIORY

PROČ JE RYBÍ OLEJ ESKIMO-3 DŮLEŽITÝ PRO STARŠÍ LIDI?

  • Zpomaluje nebo zastavuje pokles kognitivních funkcí (např. zapomnětlivost, problémy s pamětí)!
  • Stimuluje duševní schopnosti a intelektuální potenciál!
  • Chrání stěny cév před aterosklerózou!
  • Pomáhá při hojení zánětlivých onemocnění!
  • Snižuje bolest kloubů!
  • Pomáhá předcházet kardiovaskulárním onemocněním a arytmii!
  • Snižuje riziko opětovného infarktu!
  • Snižuje riziko vzniku krevní sraženiny tím, že inhibuje faktory srážení krve!

 

OMEGA 3 A STARŠÍ LIDÉ

V roce 1999 bylo na konferenci NIH v Marylandu vydáno následující doporučení pro příjem omega-3 DHA a EPA:

Při stravě založené na energetickém příjmu 2000 kcal by měly omega-3 mastné kyseliny DHA a EPA tvořit alespoň 0,3 % energetického příjmu dospělých. Toto doporučení odpovídá dennímu příjmu 220 mg omega-3 EPA a 220 mg omega-3 DHA.

Studie publikovaná v Chicagu v roce 2005 se zabývala lidmi ve věku 65 let a staršími po dobu 6 let a sledovala vliv pravidelné konzumace ryb (zdroj EPA/DHA) na kognitivní funkce. Výsledky ukázaly výrazné zpomalení mentálního úpadku.

V jiných studiích byly jako zdroj EPA a DHA použity přírodní přípravky z rybího oleje. Na konci studie zvýšené hladiny EPA a DHA v krvi starších osob zpomalily nebo zastavily pokles kognitivních funkcí.

V jiné studii byli starší lidé ve věku 65 až 98 let, kteří trpěli cerebrovaskulárním onemocněním (onemocněním mozkových cév), zkoumáni po dobu 12 let. Pravidelná konzumace ryb významně snížila riziko mrtvice u účastníků studie. Starší lidé, kteří jedli ryby alespoň pětkrát týdně, měli nejnižší riziko mrtvice (o 30 % nižší). Tato pravidelnost a množství konzumace ryb odpovídala dennímu příjmu 700 mg DHA a EPA.

STÁRNUTÍ A OMEGA-3

To nejlepší, co můžete pro svůj mozek udělat, je udržovat jeho zásoby DHA na vysoké úrovni.

Dr. Ernst Schaefer z Tuftsovy univerzity ve své studii o účincích omega-3 měřil a zaznamenával hladiny v krevní plazmě více než tisícovky zdravých 65letých lidí. Po devíti letech účastníky znovu kontaktoval a po několika testech zjistil, že lidé, kteří měli na začátku studie nejnižší hladinu DHA, měli o 160 % vyšší pravděpodobnost, že budou ve věku 74 let senilní.

Průzkum provedený v Nizozemsku mezi 900 staršími lidmi ukázal, že u lidí, kteří konzumovali nejvíce kyseliny linolové omega-6 (LA), byla největší pravděpodobnost vzniku stařecké demence. Nejlepší mentální funkce byly zjištěny u starších lidí, kteří jedli nejvíce ryb. Pitvy odhalily, že Alzheimerova choroba má také zánětlivou složku. Zánětlivé elementy se soustředily v té části mozku, kde nemoc způsobila největší spoušť. Chcete-li chránit mozek před poškozením, dbejte na to, aby vaše strava obsahovala dostatek přírodních protizánětlivých olejů omega-3.

Měli bychom také konzumovat antioxidační živiny, jako jsou vitaminy A, E a C, minerální soli selenu a přírodní karoteny, polyfenoly a bioflavonoidy, a to buď v potravinách, nebo v doplňcích stravy, abychom chránili mozkovou tkáň před oxidačním poškozením.

5. PRO SPORTOVCE

Ať už jste závodní sportovec, který se snaží dosáhnout dokonalosti, nebo amatérský sportovec, který pracuje den co den, všichni se shodují na tom, že k dosažení co nejlepších výkonů potřebujete uspokojit výživové potřeby svého těla.

Mnoho vitaminů a doplňků stravy má pozitivní vliv na fyzickou sílu, rychlost a pracovní výkonnost, ale omega-3 může mít konstruktivní vliv na všechny tyto faktory v kombinaci.

Lidské tělo se za posledních 10-15 000 let změnilo jen málo, ale naše strava se změnila radikálně. Výrazně se zvýšila spotřeba cukru, zpracovaných potravin a léků, stejně jako podíl omega-6 mastných kyselin. V dnešní západní stravě je poměr příjmu omega-3 a omega-6 1:20 místo správného 1:3, což vede k zánětům a nemocem z nedostatku. Konzumace omega-3 může tuto situaci stabilizovat.

Omega-3 mastné kyseliny si naše tělo nedokáže vyrobit a je obtížné je nahradit ve stravě, zejména u lidí s vysokou fyzickou zátěží a sportovců.

Doplňky stravy s rybím olejem Eskimo-3 Swedish jsou účinným a bezpečným způsobem, jak doplnit omega-3 do těla od 12 let. Díky certifikovanému původu surovin z volně žijících ryb má nejvyšší obsah EPA-DHA ze všech přírodních rybích olejů. Výrobek s 15letou historií je schválen Národním ústavem pro farmacii a lze jej zakoupit v lékárnách, a to i na účet zdravotního pojištění.

PROČ JE RYBÍ OLEJ ESKIMO-3 DŮLEŽITÝ PRO SPORTOVCE?


Snižuje riziko náhlé srdeční smrti!
Pomáhá zotavit unavené svaly tím, že zvyšuje odbourávání kyseliny mléčné ve svalech!
Podporuje zdravý krevní oběh, čímž zvyšuje pracovní zátěž!
Zvyšuje koncentraci!
Zkracuje reakční dobu!
Zvyšuje fyzickou výkonnost!
Žádný dopingový prostředek!
FAKTORY, KTERÉ SPORTOVCE BRZDÍ
Níže jsou uvedeny nejčastější faktory, které mohou sportovcům bránit v dosažení požadovaných výsledků:

Časté nemoci
Dlouhá doba rekonvalescence po zranění
Dlouhá období únavy
Možné oběhové a srdeční potíže po velké námaze
Nedostatek koncentrace v klíčových okamžicích


VÝHODY KONZUMACE RYBÍHO OLEJE PRO SPORTOVCE


Vědecký výzkum prokázal, že tělo sportovce je po náročném tréninku plné volných radikálů na bázi kyslíku! Takový trénink je náročný na srdce. Pokud má tělo sportovce nedostatek omega-3, například v důsledku jednostranné stravy, může hromadění volných radikálů vést k delší regeneraci svalů a dokonce ke snížení výkonnosti. Tragédie mladých sportovců na hřišti nebo při tréninku už nejsou ničím neobvyklým, často končí náhlou srdeční smrtí!

Nedávné švédské vědecké publikace zdůraznily, že nedostatek omega-3 je nyní považován za nejnebezpečnější rizikový faktor náhlé srdeční smrti. Příjem omega-3 lze snadno řešit pravidelnou konzumací rybího oleje.

Lékařský výzkum prokázal, že přírodní stabilní rybí tuk může také zabránit srdečním arytmiím díky přímému pozitivnímu vlivu omega-3 mastných kyselin na srdce. To je hlavní mechanismus, který může hrát roli i v prevenci náhlé smrti. Nízká hladina omega-3 mastných kyselin v srdcích lidí, kteří náhle zemřeli, může vysvětlovat vznik život ohrožující fibrilace komor.

Musíme zdůraznit důležitost stability, přirozenosti a čistoty rybího oleje, protože se používá při tvrdém tréninku a vysoké zátěži a jen tak lze zaručit účinnost a bezpečnost. To je důležité zejména ve sportech, kde může být závodník tlačen na hranici svých možností.

 

Prodej také na Pilulka.cz

 

 

 

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení